Evaluatie CCV

Onderzoeksgegevens
Projectnummer 3559
Type Startend onderzoek

Samenvatting

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is in 2004 opgericht door publieke en private partijen. Het CVV beoogt bij te dragen aan het vergroten van de maatschappelijke veiligheid. Dit doet het CVV door de ontwikkeling en het beschikbaar stellen van kennis en instrumenten op het gebied van criminaliteitspreventie en veiligheid. Voor zijn werkzaamheden ontvangt het CCV een subsidie van het ministerie van JenV.

Het onderzoek brengt in kaart of het CCV erin slaagt om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijk veiligheid. Hiermee kan een oordeel worden geveld over de meerwaarde van het CCV en over de doelmatigheid van de financiële middelen die vanuit JenV worden verstrekt. Tegelijkertijd stelt dit onderzoek het CCV in staat om zijn lerend vermogen te vergroten en om aldus zijn bijdrage aan de maatschappelijke veiligheid verder te versterken. Het betreft de periode 2019-2024. 

Het CCV is tot dusver twee keer geëvalueerd. De eerste keer was begin 2013 en zag op de periode 2010-2012. Het tweede evaluatierapport is van eind 2019 en bestreek de periode 2013-2018 (N. Bilo, S. Huberts, S. van der Veen en P. Wilms, Evaluatie Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), Significant APE, 2019).

Dit is nog een voorgenomen onderzoek. We zullen het aangeven als het onderzoek daadwerkelijk van start gaat.