Justitiethesaurus 2017/2018

Justitiethesaurus 2017/2018

Gestructureerde standaard trefwoordenclassificatie

Samenvatting

Dit is de achtste editie (2017-2018) van de Justitiethesaurus, die door de Directie Informatisering (DI) als standaard trefwoordenclassificatie is vastgesteld voor het toegankelijk maken en terugvinden van JustitiĆ«le informatie in catalogi, documentatiebestanden en Justitiewebsites. In 2017 is een nieuw thesaurusbeheerprogramma geĆÆnstalleerd dat een aantal overgangsproblemen veroorzaakte. Als gevolg daarvan is er geen nieuwe editie van de thesaurus in 2017 verschenen.
De Justitiethesaurus wordt digitaal toegepast binnen een aantal justitiewebsites, inclusief websites van veldorganisaties waar onder de Raad voor de Kinderbescherming, NFI, CJIB en NCTV. Daarnaast wordt de Justitiethesaurus door het Wetenschappelijk Bureau van het Openbaar Ministerie (OM) als standaard ontsluitings- en zoekinstrument toegepast.

Vanaf februari 2016 is de Justitiethesaurus ook als open dataset in xml-format beschikbaar gesteld op het dataportaal van de overheid (data.overheid.nl - sectie: Recht).

De wijzigingen ten opzicht van de vorige editie van de Justitiethesaurus zijn terug te vinden in de mutatielijst 2017-2018. Hierin is een overzicht opgenomen van nieuwe voorkeurstermen, verwijstermen, scope notes, wijzigingen van schrijfwijze, wijzigingen van relaties en vervallen voorkeurstermen en verwijstermen.

De Justitiethesaurus 2017/2018 kan zowel in pdf als in xml gedownloaded worden bij: https://www.wodc.nl/open-data.aspx

Inhoudsopgave

Inleiding en handleiding
Verantwoording
Contactinformatie
Thesaurus

Publicatiegegevens

Auteur(s):
Netburg, C.J. van, Weide, S.Y. van der Weide (medew.)
Organisatie(s):
WODC
Plaats uitgave:
Den Haag
Uitgever:
WODC
Jaar van uitgave:
2018
Reeks:
Geen

Bestelinformatie

Adres:
Voor een electronische versie - zie: bijlagen (rechtsboven) (only available as pdf)

Onderzoekgegevens

Projectnummer:
ov201803
Operationele status:
Alleen publicatie