drs. T.L. (Theo) van Mullekom
- Functie
- Senior projectbegeleider en kennislijncoördinator
- Specialisme
- Veiligheidsregio's, (evaluatie van) crisisbeheersing en rampenbestrijding, brandweer en brandveiligheid, risico- en crisiscommunicatie, vitale sectoren, methoden en technieken van onderzoek
- Werkt bij
- EWB
- E-mailadres
- t.l.van.mullekom@wodc.nl
Biografie
Theo van Mullekom heeft Politicologie (specialisatie Europastudies) en Bestuurs- & Organisatiewetenschapppen gestudeerd aan de faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Na zijn afstuderen is hij als onderzoeker en docent aan de slag gegaan bij de sectie Methoden van Onderzoek van diezelfde faculteit. Hij heeft zich beziggehouden met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het terrein van onderzoeksmethodieken voor strategische besluitvorming, evenals met de praktische toepassing van deze methodieken in onderzoeksprojecten in organisaties.
In 2005 is Theo overgestapt naar de rijksoverheid. Eerst heeft hij gewerkt op twee verschillende afdelingen voor kennis en onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Sinds 2011 werkt hij bij het WODC, waar hij zich onder meer bezighoudt met onderzoeksprojecten over veiligheidsregio's, (de evaluatie van) crisisbeheersing en rampenbestrijding, risico- en crisiscommunicatie, brandweer en brandveiligheid en vitale sectoren.
Daarnaast heeft Theo ruime ervaring met het geven van postdoctorale trainingen over onderzoeksmethodieken voor strategische besluitvorming. Ook is hij sinds 2004 lid (geweest) van enkele gemeentelijke rekenkamer(commissie)s, waarbij hij onderzoek doet naar de doeltreffendheid, doelmatigheid en rechtmatigheid van het gevoerde gemeentelijke beleid.
Nevenactiviteiten
- Gastdocent Sioo
Selectie onderzoeken / publicaties
- Omvang en aard niet geregistreerde criminaliteit
- Georganiseerde criminaliteit en integriteit van rechtshandhavingsorganisaties
- Criminele beïnvloeding van het lokale openbaar bestuur
- Het alarmeren en informeren van kwetsbare groepen bij crisissituaties
- Evaluatie nationale crisisbeheersingsorganisatie vlucht MH17
- Evaluatie Wet veiligheidsregio's
- Inzicht in presterend vermogen veiligheidsregio's
- Van collectief ongenoegen tot ordeverstoringen
- Beoordelingskader effecten variabele voertuigbezetting
- Gebruik en effecten van NL-Alert
- Intersectorale afhankelijkheden vitale sectoren
- Inventarisatie en classificatie van standaarden van cybersecurity